Koronavírus - A kínai hatóságok visszavonták a lakosság mozgásának követését szolgáló alkalmazást

Koronavírus, 2022.12.12

    Peking, 2022. december 12., hétfő (MTI/AFP) - A kínai hatóságok hétfőn bejelentették, hogy visszavonják a koronavírus-járvány miatt a lakosság mozgásának követését szolgáló alkalmazást.

Az applikációt több mint két évvel létrejötte után keddre virradóra lekapcsolják.

A telefonos helyzetmeghatározáson alapuló alkalmazás segítségével a felhasználók tájékoztathatták az őket ellenőrző hatóságokat arról, hogy hol tartózkodtak az elmúlt hét napban.

Az applikációban szerepelt azoknak a városoknak, körzeteknek a listája, amelyeket az illető a kérdéses időszakban felkeresett. Ha egyik sem volt magas kockázatúként jelölve, akkor az ember szabadon mozoghatott.

Az országos szintű alkalmazást a tartományok közötti utazáshoz használták, és kiegészítve működött a helyi applikációkkal, amelyek az éttermekbe, áruházakba és különféle épületekbe való belépéshez kellenek.

A döntésre alig egy héttel azután került sor, hogy Kína hirtelen radikálisan enyhítette a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett szigorításokat. Az elmúlt hetekben több helyütt is széleskörű tiltakozások robbantak ki Kína évek óta tartó, szigorú zéró Covid-politikája miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!