TV műsor

Koronavírus - A Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítenek a szűrőpontokon

Koronavírus, 2020.11.17

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítenek a koronavírus-gyanús esetek tesztelésben a múlt csütörtöktől működő szűrőbuszoknál és szűrőpontokon - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Csütörtöktől vasárnapig több mint hatvan önkéntes teljesített szolgálatot 7-8 órás műszakokban a szűrőpontoknál - olvasható a közleményben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Mentőszolgálat programjának keretében az elmúlt napokban hat helyszínen végeztek lakossági koronavírus-szűrést, a Magyar Vöröskereszt ebbe a munkába kapcsolódott be. A fővárosban négy helyen - Óbudán, Csepelen, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolójában és a Hungexpon -, valamint Cegléden és Vácon várták a háziorvosi irányításra érkező pácienseket.

A vöröskeresztes önkéntesek a hatóságokat támogatva, előzetes felkészítés után a mintavételezésben vettek részt, valamint a Covid-gyorstesztek felvételében és adminisztrációjában segítettek.

Emellett Komárom-Esztergom megyében a helyi önkéntesek mobil mintavételi egységekkel segítik a tesztelést, a tesztelendők lakcímére kiszállva.

A vöröskereszt folytatja részvételét a szűrésekben, ezért újabb önkéntesek jelentkezését várják - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!