Koronavírus - A PDSZ sürgeti, hogy a pedagógiai szakszolgálatok otthonról is működtethetők legyenek

Koronavírus, 2020.03.16

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levélben sürgette hétfőn, hogy a koronavírus-járvány miatt a pedagógiai szakszolgálatok otthonról is működtethetők legyenek

A szakszervezet MTI-hez is eljuttatott levelében azt írta: információik szerint több pedagógiai szakszolgálatnál nyitvatartási időrendet tartalmazó (9-17 óráig) beosztást készítenek, a munkavállalóknak jelezniük kell, mikor tartózkodnak az intézményben.

A PDSZ szerint ugyanakkor a nyitvatartás digitalizálható, vagyis megszervezéséhez nem szükséges, hogy valaki valóban ott legyen az intézményben, minden telefont home office-ba lehet irányítani, az adminisztráció és az intézményvezetés is végezhető telefonos és digitális formában.

Megjegyezték: az iskolák, óvodák mellett a pedagógiai szakszolgálatok jelentős része sem volt felkészülve a járványügyi és munkajogi előírások betartására, a gyermekek és munkavállalók védelmére, a biztonságos munkavégzésre.

Hozzátették: remélik, hogy a Klebelsberg Központ és az operatív törzs iránymutatásainak megfelelően a pedagógiai szakszolgálatok nyitvatartásásának teljes digitalizálásával a veszélyhelyzet időtartama alatt sem a titkárnak, sem a vezetőnek, sem pedig a szakdolgozónak nem kell a munkahelyén tartózkodnia.

A pedagógiai szakszolgálatok nevelési és pályaválasztási tanácsadással, tehetséggondozással, logopédiával, korai fejlesztéssel, gyógytestneveléssel és óvoda-iskolapszichológiával foglalkoznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!