Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai

Koronavírus, 2021.10.25

Átvették a háziorvosi praxisoknak szánt antigéngyorsteszteket és a plexi arcvédőket a Békés megyei járások vezetői és munkatársai a békéscsabai reptéren hétfő reggel.

Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Sárosi Tamás népegészségügyi főosztályvezető, Békés megyei tisztfőorvos a helyszínen elmondta, 17 ezer antigéngyorstesztet és 245 plexi arcvédőt adtak át a járási hivatalok munkatársainak, akik még hétfőn eljuttatják valamennyi, 245 háziorvosi és házi gyerekorvosi praxis számára.

A szakember elmondta, Békésben is folyamatosan nő a légúti tünetekkel jelentkező betegek száma; "a negyedik hullám itt is elindult" - fogalmazott.

Kifejtette, a háziorvosok maguk dönthetik el, hogy az adott tünettel jelentkező betegnél szükséges-e elvégezni a gyorstesztet. Ha az pozitív lesz, akkor a kontaktkutatást és a beteg járványügyi elkülönítését a járási hivatalok népegészségügyi munkatársai végzik el.

A karantén a beteg gyógyulásáig tart; a járványügyi megfigyelés ideje tíz nap - tette hozzá.

Sárosi Tamás az MTI kérdésére elmondta, a tesztek legalább egy hónapra biztosan elegendőek a praxisok számára.

A kormány a háziorvosoknak mintegy 800 ezer antigéngyorstesztet biztosít, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai Koronavírus - Átvették az antigéngyorsteszteket a Békés megyei járások munkatársai
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!