Koronavírus - Az MSZP ingyen strandbelépőt biztosít 300 egészségügyi és szociális dolgozónak

Koronavírus, 2021.07.19

Az MSZP ingyenjegyet biztosít a siófoki nagystrandra 300 egészségügyi, valamint szociális dolgozónak és családjuknak - közölte az ellenzéki párt elnökhelyettese hétfőn.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, a belépőkre már lehet pályázni a szocialisták honlapján és augusztusban lehet azokat felhasználni; a párt a belépők fedezetét, 3,5 millió forintot a szolidaritási alapjából biztosítja.

A belépőket péntektől vasárnapig használhatja fel az egészségügyi és szociális dolgozók családja, két felnőtt és két gyermek - részletezte. Hozzátette: olyan családok pályázhatnak, ahol a szülők egyike egészségügyi vagy szociális dolgozó.

Az elnökhelyettes szerint a munkájukból élő embereknek nemcsak tisztességes bér jár, hanem jár nekik a családjukkal eltöltött minőségi pihenés is.

Emlékeztetett arra, hogy az MSZP egy hónappal ezelőtt szólította fel a kormányt és a Fidesz-KDNP-t, tegye lehetővé az egészségügyi és szociális dolgozóknak, hogy ingyen mehessenek be a strandokra, de a kormánypártok nem tettek semmit.

Komjáthi Imre elmondta, az MSZP azért biztosít 300 strandbelépőt, hogy ezzel is kifejezze megbecsülését a szociális és az egészségügyi szférában dolgozóknak, akik tanúbizonyságot tettek elkötelezettségükről, munkabírásukról a koronavírus-járvány alatt.

Jelezte azt is, az MSZP a programjába garanciákat épít be, hogy a jövő évtől kezdve minden családnak elérhetők legyenek az ország szabad vizei.

Megjegyezte, a kieső jegyárbevétel miatt kompenzációt biztosítanának az önkormányzatoknak.

Az ellenzéki képviselő szerint a szabad vizek az ország közös kincsei. Ne kelljen azért fizetni, hogy ha valaki bemegy a vízbe - hangoztatta.
(MTI)

Címkék

Komjáthi Imre MSZP
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!