TV műsor

Koronavírus - Az MSZP online petíciót indít védelmi csomagjáról

Koronavírus, 2020.05.01

Az MSZP online petíciót indít ötpontos, koronavírus-járvány elleni védelmi csomagjáról, amelynek parlament elé kerülését a kormánypártok nem támogatták - mondta a szocialisták alelnöke pénteken a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Komjáthi Imre kifejtette, hogy az MSZP célja az emberek egészségének és munkahelyének védelme, ennek módjáról pedig most közvetlenül szerenék megkeresni az embereket, mivel a Fidesz "lesöpörte" javaslataikat az Országgyűlés népjóléti bizottságában, így azokról nem tárgyalhat a Ház.

A szakszervezetekkel közösen kidolgozott csomagjukból idézve hangsúlyozta, továbbra is szeretnék elérni, hogy a munkakeresési járadékot 9 hónapig lehessen igényelni, legkisebb összege pedig nettó 100 ezer forint legyen. Az MSZP emellett a 150 ezer forintnál kisebb nyugdíjat kapóknak egyszeri és azonnali 20 ezer forintos támogatást sürget a nyugdíjprémium előrehozása mellett - emlékeztetett Komjáthi Imre.

A szocialisták alelnöke hangsúlyozta:, pártja szeretné a tömeges koronavírus-tesztek elindítását, valamint azt is, hogy az állam vállalja át a családok három havi energiafogyasztásának költségét az átlagfogyasztás erejéig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!