TV műsor

Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség

Koronavírus, 2021.04.06

Befejezte a közoktatás intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség.

Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség Utolsóként kedden Budapesten, a IV. kerületi Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola fertőtlenítését végezték el a védőruhába öltözött, gázálarcot viselő katonák.

A helyszínen a sajtónak nyilatkozva Szilágyi Balázs őrmester elmondta: az elmúlt három hétben csaknem száz intézmény - óvodák és általános iskolák - vírusmentesítését hajtották végre. Ennek során elsősorban alkoholos fertőtlenítőszereket, illetve szükség esetén ózongenerátort használtak.

A fertőtlenítési feladatokba a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj mellett további tíz alakulatot vontak be - tette hozzá.

A helyszínen kiosztott háttéranyagban felidézték: az Emberi Erőforrások Minisztériumának kérésére, az operatív törzs javaslatára a kormány elrendelte, hogy az óvodák és általános iskolák március 16-tól zárva legyenek és a diákok távoktatásban tanuljanak. Ez az időszak alkalmas volt arra, hogy a honvédség fertőtlenítő egységei átfogó vírusmentesítését végezzenek.

Kiemelték: a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az aktív és tartalékos katonák március 16. és április 6. között 59 településen 135 intézmény 500 ezer négyzetméterének mentesítését végezték el annak érdekében, hogy - amennyiben ezt a járványügyi helyzet is lehetővé teszi - az óvodások, valamint a diákok tiszta, fertőtlenített intézményekbe térhessenek vissza.

Volt olyan nap, amikor több mint húsz helyszínen zajlottak a munkálatok egy időben. A különböző fertőtlenítőszerekből összesen több ezer litert használtak fel, az ózongenerátorok több tucat munkaórában üzemeltek - olvasható a közleményben.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Magyar Honvédség Fertőtlenítés

Galériánk

Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség Koronavírus - Befejezte a közoktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!