Koronavírus - Betegek gyógyításához használt termékek gyártásához fejlesztett a Garzon Bútor Zrt.

Koronavírus, 2021.11.25

A koronavírusos betegek gyógyításában használható egészségipari termékek, például intenzív ágyak és infúziós állványok előállítása érdekében európai uniós és hazai támogatással bővítette fémüzemi kapacitását Tamásiban a székesfehérvári székhelyű Garzon Bútor Zrt. - közölte a cég az MTI-vel.

A társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 495 millió forintos támogatásával fejlesztett, aminek célja a koronavírus-járvány szempontjából releváns egészségipari termékek előállítása volt - írták.

A tamási telephelyre CNC gérvágó berendezést, nagy teljesítményű csőlézerrendszert, nibbelő- és stancológépet, CNC élhajlítót és csőhajlító gépet vásároltak. Az új eszközökkel olyan egészségügy berendezéseket - intenzív ágyat, izolációs rátétet, lélegeztetőgép- és infúziótartó állványt - gyártanak majd, amelyek a koronavírusos betegek gyógyításában használhatók, és amelyekből jelenleg többnyire importra szorulnak az egészségügyi intézmények.

Nagy Alajos, a cég tulajdonosa az MTI-nek elmondta, több hazai kórházba szállítottak már bútorokat, a kapacitásbővítés után intenzív ágyakat is tudnak szállítani egészségügyi intézményeknek.

A fejlesztéstől azt várják, hogy jövőre 0,5-1 milliárd forinttal nő a cég nettó árbevétele; tízzel nő a tamási üzem létszáma, a székesfehérvári bútorüzemben és Tamásiban 130-an dolgoznak majd.

A Garzon Bútor 2020-ban 50 millió forintos adózott eredmény mellett 2,195 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az idei várható árbevétel 2,2-2,3 milliárd forint lesz - közölte a tulajdonos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!