Koronavírus - DK: a kerületi polgármesterek tételesen tájékoztatnak a kormányzati megszorításokról

Koronavírus, 2021.01.17

A Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi kerületi polgármesterei tételes tájékoztatást adnak a lakosoknak arról, hogy az Orbán-kormány milyen megszorításokkal sújtja az önkormányzatukat - mondta Gy. Németh Erzsébet, Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese.

A DK politikusa úgy fogalmazott, "mára teljesen világossá vált, hogy az orbáni pánikkormány alkalmatlan a járvány és a gazdasági válság megfékezésére".

"A tavalyelőtt elveszített önkormányzati választásból adódó fideszes frusztráltság és a hónapok óta tartó kormányzásképtelenség oda vezetett, hogy a kormány ma nem a vírussal vagy a gazdasági válsággal harcol, hanem az önkormányzatok ellen visel háborút" - mondta Gy. Németh Erzsébet.

Kiemelte, a "járvány és a válság elleni küzdelemben Orbán Viktor elbukott, ezért most úgy szeretné erősnek mutatni magát, hogy tíz- és százmilliárdos elvonásokkal sújtja az önkormányzatokat".

A DK azonban ezt nem hagyja szó nélkül. "Mi, európai magyarok nem tűrjük a zsarnoki rendszert, és 2022-ben helyreállítjuk az önkormányzatiságot" - jelentette ki.

A sajtótájékoztatón László Imre, a XI. kerület polgármestere elmondta, a kormány 10 milliárd forintot, az éves költségvetés egyharmadát vette el a városrésztől.

A sajtótájékoztatón Cserdiné Németh Angéla (XV. kerület), Kiss László (III. kerület), Niedermüller Péter (VII. kerület) és Szaniszló Sándor (XVIII. kerület) is azt mondta, a kormány nem a koronavírus-járvánnyal szemben küzd, hanem a budapesti lakosokkal szemben harcol.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!