Koronavírus - DK: a kormány hozza nyilvánosságra a járvány terjedésére vonatkozó előrejelzéseket!

Koronavírus, 2020.09.02

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a koronavírus-járvány terjedésére vonatkozó hivatalos előrejelzéseket.

A párt szóvivője szerdai, online sajtótájékoztatóján azt követelte, hogy a kabinet árulja el, pontosan hol találták az újonnan azonosított fertőzötteket, illetve vannak-e gócpontok. Barkóczi Balázs arra is felszólította a kormányt, hogy jelentse be, milyen intézkedések várhatók a közeljövőben, például lesznek-e iskolabezárások és kórházkiürítések.

A politikus kijelentette, hiába indult el a járvány második hulláma, mégsem lehet semmit sem tudni arról, hogy mi vár az országra az elkövetkező hetekben.

A szóvivő úgy fogalmazott: miközben a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a szennyvíz vizsgálata alapján a fertőzöttek számának emelkedését vetíti előre, Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa "ugyanezekre a mérésekre hivatkozva azt mondja, hogy nem várható nagy járvány". A kormány egyik nap arról beszél, hogy külföldiek sehonnan nem léphetnek be Magyarországra, a másik nap pedig arról, hogy bizonyos országokból mégis bejöhetnek - rótta fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!