Koronavírus - DK: a kormány járvány elleni védekezése elbukott

Koronavírus, 2021.11.26

A Demokratikus Koalíció úgy értékeli: ideje beismerni, hogy a kormány járvány elleni védekezése elbukott.

Barkóczi Balázs szóvivő pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Magyarországon nincsen ingyenes tesztelés, nincsen kontaktkutatás és nincs "valódi járványvédelem". Ennek köszönhetően Magyarországon lakosságarányosan négyszer annyian halnak meg koronavírusban, mint az Európai Unióban - tette hozzá.

A kabinet először találkozott "valós ellenséggel, amit nem ő talált ki", és egyből ki is derült, hogy tökéletesen alkalmatlan a kormányzásra - állította a szóvivő. Hozzátette, nem kellett volna tíz év alatt "kivéreztetni és tönkretenni" az egészségügyet, nem kellett volna a tömeges és ingyenes tesztelésen, illetve a kontaktkutatáson spórolni, továbbá pártpolitizálásra használni a vakcinakérdést, és "olyan szélhámosokra bízni az egészségügyet, mint Kásler Miklós".

Barkóczi Balázs szerint mára nem maradt egyetlen olyan kormányzati intézkedés sem a védekezésben, amire rá lehetne fogni, hogy a kabinet sikeresen végrehajtotta, hiszen az ország a "sor végén kullog átoltottságban Európában".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!