Koronavírus - DK: a lejárathoz közeledő teszteket biztosítsák ingyenesen az emberek számára!

Koronavírus, 2021.11.24

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy a lejárathoz közeledő PCR-teszteket tegye ingyenesen elérhetővé az emberek számára.

Önkormányzat 2019 - Kálmán Olga programismertető sajtótájékoztatója Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, kiderült, hogy a kormány mintegy ötmilliárd forint értékben semmisít meg PCR-teszteket, mert lejárt a szavatossági idejük. Hozzátette, magára a megsemmisítésre újabb kétszáz millió forintot költenek el.

Kálmán Olga úgy fogalmazott: míg a nyugat-európai országokban egyszer sem kell fizetni a tesztelésért, addig Magyarországon az emberek háromszor is fizetnek a tesztekért: fizetnek a kormány által beszerzett tesztekért, azok megsemmisítéséért és "fizetnek azokért a tesztekért is, amikre nekik van szükségük, és ki kell fizetniük a magánegészségügyben".

Magyarország a járvány kezdete óta az egyik legkevesebbet tesztelő ország - jelentette ki a DK-s politikus, hozzátéve: nem véletlen, hogy arányaiban itt az egyik legmagasabb a pozitív tesztek száma.

A most megsemmisített tesztek kormányzati szempontból így is elérték a céljukat, mert "a közpénzmilliárdok megérkeztek a megfelelő bankszámlákra" - értékelt.
(MTI)

Címkék

Kálmán Olga
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!