Koronavírus - DK: az elhibázott járványkezelés egy nemzeti tragédia szélére sodorta az országot

Koronavírus, 2021.03.19

A Demokratikus Koalíció (DK) azt állítja, hogy az elhibázott kormányzati járványkezelés egy nemzeti tragédia szélére sodorta az országot.

Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese pénteki, online sajtótájékoztatóján Orbán Viktor kormányfőnek a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzott szavaira reagált.

A képviselő hangsúlyozta, hogy csütörtökön - lakosságarányosan - egyetlen országban sem haltak meg többen a koronavírus következtében, mint Magyarországon. Felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a "nyilvánvaló hazudozást, a sikerpropagandát, a mellébeszélést" és nézzen szembe a valósággal.

Onnan, hogy mindenkit meggyógyítanak, oda jutottunk, hogy eddig közel 18 ezer honfitársunk hunyt el a járványban - közölte Arató Gergely. Onnan, hogy a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában mérik, oda jutottunk, hogy csütörtökön "világelsők lettünk halálozásban" - tette hozzá.

Amíg a miniszterelnök pénteken 23 percben elmondta, hogy "minden rendben van és semmilyen változásra nincs szükség", addig újabb 171 ember fertőződött meg és három hunyt el a járvány miatt - hangsúlyozta Arató Gergely.

Orbán Viktor mostanra láthatóan "teljesen és visszafordíthatatlanul elvesztette a kapcsolatát a valósággal" - jelentette ki a frakcióvezető-helyettes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!