Koronavírus - DK: az összeomlás szélén tántorog az egészségügyi rendszer

Koronavírus, 2020.09.25

A Demokratikus Koalíció úgy értékeli: a magyar egészségügyi rendszer már az "összeomlás szélén tántorog".

A DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy miközben "Orbán Viktortól Müller Cecíliáig és Kásler Miklósig mindenki a magyarok szemébe hazudta, hogy felkészültek" a koronavírus-járvány újabb hullámára, hogy van elég orvos és ápoló, hogy a helyzetet kezelni tudják, a háttérben elképesztő kapkodás kezdődött.

Először a magánintézmények vezetőinek kellett összeírniuk, hogy hány embert tudnak a Covid-osztályokra küldeni, majd a kormány bekopogtatott az önkormányzati szakrendelők vezetőihez, hogy "orvosokért, ápolókért kuncsorogjon" - fogalmazott Komáromi Zoltán. Hozzátette, a DK információi szerint már több budapesti szakrendelőből is átirányítottak egészségügyi dolgozókat a járványkórházakba.

Az ellenzéki politikus azt mondta: nincs semmiféle "orbáni haditerv", és nem látják annak jeleit, hogy a kormányzat felkészült volna a második hullámra. Az elmúlt tíz évben a kabinet spórolt az egészségügyön, miközben hagyta, hogy a szakdolgozók és a frissen végzett diplomások külföldre menjenek - jelentette ki Komáromi Zoltán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!