Koronavírus - DK: hány idős ember halt meg, mert nem jutott lélegeztetőgépes ellátáshoz?

Koronavírus, 2021.04.06

A Demokratikus Koalíció (DK) közérdekű adatigénylést nyújt be a Nemzeti  Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz (NEAK), amelyben azt tudakolja, hogy hány idős ember halt meg azért, mert nem jutott lélegeztetőgépes ellátáshoz.

A DK frakciószóvivője keddi, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett Tóth Juditnak, a Magyar Orvosok Szakszervezete alelnökének korábbi szavaira, aki az ATV-ben azt mondta, hallott olyat, hogy egyes kórházakban a 65-70 év felettieket nem tudják lélegeztetőgépre tenni, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály.

A kormányt bíráló Varga Zoltán kijelentette, hogy a koronavírus csak "tettestárs", az emberek halálát az elmúlt tíz év "egészségügyellenes politikája, az orvosok és ápolók orbáni elüldözése" és az emiatt kialakult kapacitáshiány okozza.

A képviselő arról beszélt, hogy egy esetleges kormányváltás után Orbán Viktor miniszterelnököt és társait el kell számoltatni az "általuk okozott tragédiákért", a halálesetekért, azért amit tettek, és azért amit elmulasztottak megtenni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!