Koronavírus - DK: Magyarország visszacsúszott az uniós átoltottsági listán

Koronavírus, 2021.08.27

A Demokratikus Koalíció (DK)szerint egyértelműen "Orbánéknak köszönhető", hogy Magyarország a 17. helyre csúszott vissza az uniós átoltottsági listán - mondta Komáromi Zoltán, az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa pénteki online sajtótájékoztatóján.

Komáromi Zoltán, aki a DK hegyvidéki képviselőjelöltje, kifejtette: a koronavírus-járvány első hulláma óta újra és újra bebizonyosodik, hogy "Orbánék" nem képesek kezelni a veszélyhelyzetet. Sem a védekezés, sem a megelőzés, sem a járvány kezelése nem volt megfelelő, ahogy később nem tudtak mit kezdeni a védőoltásokkal sem. Összegzése szerint számtalan hiba csúszott a rendszerbe és nyáron végleg megtorpant a tömeges oltás.

A DK-s politikus szerint "Orbánék" a különböző veszélyes mutánsok - mint például a delta variáns - ellenére sem szorgalmazzák az oltások felpörgetését, mintha soha nem is lett volna járvány.

Azt mondta: a kormány szokás szerint a magyarok életével játszik, amikor nem képes megszervezni a tömeges oltást. A kormánynak rótta fel azt is, hogy "az emberek bizalma már jóval korábban megrendült." A sorozatos mellébeszélésnek, a tájékoztatás hiányának, a keleti vakcinákkal összefüggő botrányoknak és bizonytalanságnak nem is lehetett más következménye, "az emberek nem hisznek és nem akarják az oltást" - fogalmazott.

A DK felháborítónak tartja azt a következetlenséget, ahogy a kormány az egész koronavírus-járványt, és a védőoltásokat kezelte - közölte. Kitért arra, hogy miközben az unióban a felnőttek 75,5 százaléka kapott legalább egy dózist, addig Magyarországon csupán 67,4 százalék. A teljes védettséghez ajánlott két dózist az unióban 66,8 százalék kapta meg, míg Magyarországon 64,8 százalék.

Az ellenzéki politikus szerint azzal, hogy júniusra szinte minden korlátozást feloldottak, csak azt érték el, hogy aki addig nem oltatta be magát, az már nem is tartotta ezt szükségesnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!