Koronavírus - DK: már Gulyás Gergely is elismeri a szabad vakcinaválasztás fontosságát

Koronavírus, 2021.05.04

A Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője azt mondta, hogy már Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is elismeri a szabad vakcinaválasztás fontosságát, és a Fidesz is támogatja a DK ezügyben indított petícióját.

Barkóczi Balázs keddi online sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a miniszter hétfőn, az InfoRádió Aréna című műsorában a pénteki egynapos Pfizer-akcióról azt mondta, ha lesz eloltható vakcina, akkor lehetnek még hasonló lehetőségek. A rádió honlapja szerint Gulyás Gergely azt mondta, már látják, hogy van igény erre, sokan, ha az oltóanyag típusa is elfogadható, akkor szívesen oltatják be magukat - idézte a szóvivő.

A DK-s politikus úgy fogalmazott: hónapok mentek el azzal, hogy a kormány a józan cselekvés és az átlátható tervezés helyett "már megint plakátokon harcolt és láthatatlan ellenségekre lőtt" a nagyon is látható ellenség, a vírus helyett. A szóvivő hozzátette, ideje volt, hogy belátták, nem oltásellenes az, aki szeretné eldönteni, melyik vakcinát kéri. Ezért most kellene kiállniuk és bocsánatot kérniük az emberektől az elmúlt hónapokért - szólította fel a kormányoldalt.

A DK a kezdetektől támogatta a szabad vakcinaválasztást, a párt emiatt indított aláírásgyűjtést és nyújtott be törvényjavaslatot - idézte fel. Ha rendelkezésre áll több, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által bevizsgált és jóváhagyott oltóanyag, akkor lehessen is ezekből választani, ne a "szerencsén és széljáráson múljon", kinek, milyen oltás jut - jelentette ki Barkóczi Balázs. Hozzátette, ha a kormány is ezt az irányvonalat követi már a kezdetektől fogva, akkor sokkal nagyobb lett volna az emberekben a bizalom az oltás iránt, sokkal többen regisztráltak volna rövidebb idő alatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!