Koronavírus - DK: vissza kell vonni az onkológiai szűrővizsgálatok felfüggesztéséről szóló utasítást

Koronavírus, 2021.04.15

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy azonnal vonják vissza a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatok felfüggesztéséről szóló miniszteri utasítást és folytassák a szűréseket.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a 444.hu hírére reagált, ami szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere egy miniszteri utasítással felfüggesztette ezeket a szűrővizsgálatokat, miközben minden más onkológiai beavatkozás kötelezően el kell végezni.

Hangsúlyozta, Kásler Miklós korábban arról beszélt, hogy a magyar egészségügy meg sem rendült a járványban. Az ellenzéki politikus azonban úgy látja, hogy a magyar egészségügy nemcsak megrendült, de a teljesítőképessége határán is túl van. A daganatos megbetegedés az, ahol minden nap és minden hét sokszorosan számít - jelentette ki. Mostantól kezdve olyanok is áldozatul esnek a járványnak, akik nem a vírust kapják el, hanem azért halnak meg, mert nem kapnak időben ellátást vagy nem jutnak időben szűrővizsgálathoz - közölte a politikus, aki "égbekiáltó felelőtlenségnek" és "ezreket veszélyeztető gazemberségnek" nevezte a vizsgálatok felfüggesztését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!