Koronavírus - Elhalasztotta a döntést a Lufthansa a német segélycsomagról

Koronavírus, 2020.05.27

Elhalasztotta a Lufthansa felügyelő bizottsága a döntést a német állam pénzügyi mentőcsomagjáról - közölte szerdán a légitársaság.

Rövid közleményében a frankfurti cég azt írta, az Európai Bizottság, mint az unió versenyjogi szerve néhány repülőtéri résidő feladásához kötötte a csomag támogatását, amely csökkenti a Lufthansa jelenlétét két fő gyűjtő-elosztó központjában, Münchenben és Frankfurtban. A pontos gazdasági hatásokat egyelőre nem tudták értékelni, ezért napolták el a döntést.

A közleményben a Lufthansa leszögezte: a német állam csomagja az egyetlen megoldás a cég fizetőképességének fenntartására.

A kormány és a Lufthansa (Deutsche Lufthansa AG) hétfői bejelentése szerint a német állam a koronavírus-járványban bajba került nagyvállalatok támogatására létrehozott gazdasági stabilizációs alapon (WFS) keresztül összesen 5,7 milliárd euró értékben csendestársként beszállna a vállalatba, valamint 300 millió euróért - részvényenként 2,56 euróért, azaz névértéken - 20 százalékos részesedést vásárolna a vállalatcsoportból. Emellett az állami fejlesztési bank (KfW) és más kereskedelmi bankok részvételével hároméves futamidőre 3 milliárd euró szindikált hitelkeretet nyitnak a Lufthansa számára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!