Koronavírus - Gulyás: a cél, hogy minél többen oltassák be magukat (3. rész)

Koronavírus, 2021.04.15

    Gulyás Gergely kérdésre reagált arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester kilátásba helyezte a 2023-as atlétikai világbajnokság lemondását, ha a diákváros nem az eredeti terveknek megfelelően épül meg Budapesten a kínai Fudan Egyetem campusának felépítése miatt.

A miniszter hangsúlyozta: a kormány tartja magát a fővárossal korábban kötött megállapodáshoz, a diákváros meg fog épülni. Hozzátette: ahogy korábban is elmondta, a diákváros tervével teljes összhangan van, hogy a világ élvonalába tartozó kínai egyetemnek lesz Budapesten oktatási tevékenysége és campusa.

Megjegyezte: Karácsony Gergely hosszabb ideje úgy viselkedik, mint aki a budapesti városvezetést csak ugródeszkának tekinti, és miután eldöntötte, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje lesz a választási kampányban, olyan területeken is politikai vitát keres kormánnyal, ahol korábban egyetértettek.

Azt is mondta, szerinte nem a főpolgármester, hanem Gyurcsány Ferenc (DK) által hozott stratégiai döntés volt az, hogy az ellenzék a járványügyi védekezés időszakában is támadja a kormánydöntéseket, és nem egy politikai értelemben is látható egységet hozott létre. Sajnálatát fejezte ki, hogy Karácsony Gergely is beállt ebbe a sorba.

Gulyás László, a Szegedi Tudományegyetem professzorának rasszista kijelentéseit értékelve a tárcavezető hangsúlyozta, ahogy az egyetem, úgy a kormány értékrendjével is összeegyeztethetetlen, amit a professzor mondott. Azt is közölte, a kormány elnézést kért Áder János köztársasági elnöktől, amiért a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésre javasolták Gulyás Lászlót.

A nemzeti régiókkal kapcsolatos aláírásgyűjtésről hangsúlyozta: ha az EU-t valóban érdekli saját polgárainak véleménye, komolyabban fogja venni a kezdeményezést és általánosságban is komolyabban veszi a nemzetiségeket megillető egyéni és kollektív jogokat.

A Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes által üdvözölt várnegyedbeli tervekről Gulyás Gergely úgy fogalmazott: jobban csak a második világháborús bombatámadások tették tönkre a várat, mint ahogy a tervekben elképzelik.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kérdésre beszámolt a szórakoztatóiparnak nyújtott támogatásokról, ezek között említette a pályázatokat, a raktárkoncertek szervezését és a bértámogatást is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!