Koronavírus - Gyöngyösön is sorra veszik fel az oltást az akcióhéten

Koronavírus, 2021.11.23

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház és Rendelőintézetben is többen felvették a koronavírus elleni védőoltást az akcióhét első napjaiban.

A kormány Facebook-oldalán kedden tett közzé egy videót a gyöngyösi kórházban tapasztaltakról.

"A két nagyfiam keresztülment rajta. Ők fiatalok: 30, 45 évesek, nagyon elkapták. Egyikük kórházba is került. Nem voltak beoltva" - olvasható az egyik megszólaló érve.

Weisz Péter, az intézmény főigazgatója azt mondta: sokan érkeznek első oltásra, de talán még többen harmadik oltásra, hiszen már sokan megkapták. "Mi annak örülünk, ha jönnek, akár elsőre, akár harmadikra" - jelentette ki, hangsúlyozva: "az oltás a megoldás".

A videóban egy férfi elmondta: ő a harmadik oltásra jelentkezett. Viszonylag gyors és fájdalommentes volt - utalt tapasztalataira, és azzal érvelt, hogy az ünnepeket a családjával akarja tölteni, és hogy egymást ne betegítsék meg, úgy gondolta, jobb, ha beoltatja magát.

Egy fiatal nő arról számolt be, őt az édesapja - aki már megkapta a harmadik oltást is - vette rá, hogy oltassa be magát. Megjegyezte, legfőképpen családja, kisfia miatt gondolta úgy, ez a legjobb döntés.

Egy másik fiatal férfi azt mondta, bár őt a munkáltatója vette rá az oltásra, már ő is úgy látja, szükséges a védőoltás. Elmondta, hogy egy ismerőse is rövid időn belül meghalt a koronavírus következtében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!