Koronavírus - Index: Karikó Katalin szerint 35 nap elteltével is be lehet adni a Pfizer második dózisát

Koronavírus, 2021.03.02

Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó biokémikus szerint az is megfelelő, ha három hét helyett 35 nap telik el az első oltás után a második adag beadásáig - olvasható az index.hu oldalon kedden közzétett cikkben.

A hírportál szerint a biokémikus ezt arra reagálva válaszolta a Facebook-oldalán egy követőjének, hogy Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap egy interjúban azt mondta: klinikai, tudományos és szakmai ismeretek alapján igyekeznek kitolni a második oltás időpontját, a Pfizer-vakcinánál a korábbi 21 helyett 35 napra.

Karikó Katalin hangsúlyozta, hogy már az első oltás is véd, "és annak is jónak kell lennie", ha csak hónapokkal később kapja meg valaki a második dózist - írták.

A cikk szerint Karikó Katalin azzal kapcsolatban, hogy múlt héten az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság közölte, a vakcina normál hűtési körülmények között is tárolható, azt írta: a vakcinákat korábban mínusz 70 Celsius-fokon tárolták, nem tesztelték mínusz 20 fokra, ezért bizonyíték hiányában nem is javasolták magasabb hőmérsékleten tárolni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!