Koronavírus - Karácsony: szerdán egy perc némasággal emlékezik Budapest a járvány áldozataira

Koronavírus, 2021.03.21

Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez: jövő szerdán délben egy perc némasággal emlékezik meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a pandémia következményeit - közölte a főpolgármester vasárnap Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója Karácsony Gergely hozzátette: szerda délben egy percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, ezzel osztozva azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány. Mint írta, ezzel a gesztussal szeretnék megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal: orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek és azoknak, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városokat és Magyarországot. A főpolgármester kiemelte, hogy "az emlékezés és a hála gesztusai nem az egyre alpáribb hangú politikai viták felhangosítását, hanem éppen azok lehalkítását célozzák".

Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy aki teheti, március 24-én délben csatlakozzon az egyperces csend kezdeményezéshez, nem csak Budapesten.
(MTI)

Címkék

Karácsony Gergely
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!