Koronavírus - Kritikussá vált a telítettség a milánói kórházakban

Koronavírus, 2020.10.18

Kritikusnak nevezte Lombardia tartomány, kiemelten Milánó városa kórházainak telítettségét Walter Bergamaschi, a helyi közegészségügyi hivatal vezetője vasárnap, miután az egy nap alatt végzett vírustesztek és a szűrt fertőzöttek aránya megközelítette a tíz százalékot.

Giuseppe Conte miniszterelnök az esti órákban jelenti be az újabb korlátozó intézkedéseket. A kedden életbe léptetett szigorítások elégtelennek bizonyultak a járványterjedés hirtelen erősödése miatt.

Sajtóértesülések szerint a kormány el akarja kerülni a tavasszal alkalmazott kijárási korlátozást, valamint kizárják a gazdasági tevékenység és az iskolák újbóli leállítását is. A járvánnyal való együttélés szabályairól a kormány és a tartományok péntek estétől egyeztetnek. Az oktatás és a munkahelyek védelme elsőrendűnek számít - jelentette ki Domenico Arcuri járványbiztos.

Az új intézkedések között szerepelhet a távmunka-végzés 75 százalékra való emelése, a tömegközlekedési eszközök zsúfoltságának felszámolása a reggeli munka- és az iskolakezdés sávok szerinti beosztásával. Szigoríthatják a vendéglátóhelyek esti bezárását, valamint a sporttevékenység korlátozását.

Az ügyben felszólalt az olasz püspöki kar (Cei) is, elutasítva a templomok esetleges újbóli lezárását.

Egy nap alatt 11 705-tel emelkedett a szűrt fertőzöttek száma. Az aktív betegek száma túllépte a 126 ezret. Hatvankilenc beteg halt meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!