Koronavírus - LMP: Orbán szerint többet érdemel, aki kormánypárti városban lakik, mint aki ellenzékiben

Koronavírus, 2021.05.08

Orbán Viktor szerint többet érdemel, aki kormánypárti városban, mint aki ellenzékiben - mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán szombaton közzétett videójában.

Ungár Péter Ungár Péter példaként említette, hogy Ausztria "rengeteg pénzt" adott az önkormányzatoknak egyszeri támogatásként, mert "pontosan tudják", hogy a koronavírus-járvány hatásainak csökkentésében az önkormányzatok a legfontosabb szövetségesei a kormánynak. Ezzel szemben - folytatta - Orbán Viktor elvett az önkormányzatoktól: részben elvette a gépjármű-adót, az iparűzésiadó felét, megnövelte a szolidaritási adót, az ingyenes parkolással is bevételkiesést okozott.

Ungár Péter felidézte, hogy decemberben a bevételkiesések egy részét, 1,38 milliárd forintot kompenzálta a miniszterelnök, "de csak a fideszes önkormányzatoknak: Zalaegerszegnek, Székesfehérvárnak, Győrnek, de például Szombathelynek vagy egyéb ellenzéki városoknak nem".

Közlése szerint a több hónapos "teljesen abszurd" egyeztetési folyamat után látszik, hogy az ellenzéki városok "nagyjából nagyon keveset" kapnak vissza az elvett forrásokból. A kormánypárt városok jól jártak, az ellenzékiek nem - összegzett.



Az ellenzéki politikus egyúttal azt ígérte, hogy 2022 után kompenzálni fogják azokat a városokat, amelyek bevételikiesést szenvedtek el a koronavírus-járvány miatt és amelyek szolgáltatási színvonala csökkent a kormányzati elvonások miatt.
(MTI)

Címkék

Ungár Péter LMP
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!