Koronavírus - Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új vakcinából

Koronavírus, 2022.09.07

Szerdán megérkezett Magyarországra a Pfizer és a BionTech koronavírus ellen kifejlesztett új vakcinája - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője Budapesten.

Koronavírus - Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új vakcinából Galgóczi Ágnes közölte: most 109 440 adag oltóanyag érkezett az európai uniós beszerzés 9,5 millió adagjából.

Az oltóanyagot az eredeti vírustörzsre és az omikoron BA1 variánsa ellen fejlesztették ki - tette hozzá.

A szakember elmondta, a vakcina jövő héttől lesz elérhető az oltópontokon.

Az újfajta készítmény egyadagos, kizárólag emlékeztető oltásra engedélyezett 12 év felettieknek, tehát csak azok kaphatják, akik már alapimmunizáltak, és kaptak legalább egy emlékeztető oltást - emelte ki Galgóczi Ágnes.

A szakember elmondta, jövő héten újabb szállítmány - 106 560 adag - érkezik, október-novemberben pedig hárommillió adagot várnak. Jövőre 6,5 millió adag oltóanyag szállítása várható.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Koronavírus - Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új vakcinából Koronavírus - Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új vakcinából Koronavírus - Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új vakcinából Koronavírus - Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új vakcinából
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!