Időjárás
meteoblue
TV műsor

Koronavírus - Megfertőződött a szerb ortodox pátriárka

Koronavírus, 2022.01.11

Pozitív lett Porfirij pátriárka, a szerb ortodox egyház vezetője  koronavírus-tesztje - közölte a szerb ortodox egyház hivatala kedden.

A közlemény szerint a pátriárkának csak enyhe tünetei vannak, és nem kell kórházba szállítani, otthon lábadozik, de munkáját telefonon és interneten keresztül el tudja látni, és továbbra is imádkozik az egészségügyi dolgozókért, illetve azokért, akiket sújt a járvány. Hivatalos programjait lemondták.

Porfirij pátriárka tavaly februárban került a szerb ortodox egyház élére azt követően, hogy 2020 novemberében belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe az előző egyházi vezető, a 90 éves Irinej pátriárka, aki egy szintén fertőzött egyházi vezető nyitott koporsós temetésén kapta el a vírust.

A hétmilliós Szerbiában keddre 8949-cel 1 359 544-re nőtt a fertőzöttek száma, míg az utóbbi 24 órában 24-en haltak bele a betegség szövődményeibe, és ezzel 12 936-ra nőtt a koronavírusban elhunytak száma a nyugat-balkáni országban. A fertőzöttek száma a szilveszteri mulatságok és a karácsonyi ünnepek után nőtt meg jelentősen, amikor a szakértők szerint sokan nem tartották be az elővigyázatossági előírásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!