Koronavírus - Mi Hazánk: hozzák előre a felajánlott szja 1 százalékok kifizetését!

Koronavírus, 2020.05.19

A civil szervezeteknek felajánlott szja 1 százalékok előrehozott kifizetését javasolja a Mi Hazánk Mozgalom a kormánynak, hogy ezzel is segítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került állatvédő szervezeteket.

Fülöp Erik, az ellenzéki párt politikusa, országgyűlési képviselő az MTI-vel kedden azt közölte: kérik, a kormány adjon lehetőséget, hogy a nehéz helyzetbe került civil szervezetek, elsősorban az állatmentéssel, állatvédelemmel foglalkozó szervezetek korábban megkaphassák a magánszemélyek jövedelemadójának nekik felajánlott 1 százalékát.

A javaslat szerint a civil szervezetek június 15-éig nyilatkozhatnának arról, hogy azonnal meg szeretnék kapni a felajánlásokat vagy meg tudják várni a jogszabály szerinti, szeptember 30-ai kifizetést.

A politikus kiemelte: az állatmentéssel, állatmenhely-üzemeltetéssel foglalkozó civil szervezetek "békeidőben is nehéz helyzetben vannak, az önkéntesek és a nagylelkű adományozók felajánlásaiból tudják végezni áldozatos munkájukat", de a koronavírus-járvány gazdasági hatása miatt most különösen nagy bajban vannak.

Fülöp Erik mindenkit arra kért, hogy éljen az szja 1 százalékának felajánlási lehetőségével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!