Koronavírus - Mielőbbi kormányzati intézkedéseket követelnek ellenzékiek

Koronavírus, 2021.10.27

Mielőbbi kormányzati intézkedéseket követelnek a koronavírus-járvány terjedésének csökkentéséért ellenzéki pártok, politikusok, illetve civil szervezetek által az ellenzéki együttműködés erősítésére létrehozott ELEGY.

A Demokratikus Koalíció (DK) által szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelték, a védőoltás bár a betegség súlyossá válását megakadályozza, a járvány terjedését nem. Ezért szerintük három intézkedést haladéktalanul meg kell hozni.

Követelik, hogy az önkormányzatok és minden intézmény kapjon jogosultságot a kötelező maszkhasználat előírására.

A valós helyzet feltárásáért, és így a védekezés hatékonyságáért azt kérik, hogy a kormány tegye elérhetővé tömegesen az ingyenes antigéngyorsteszteket a lakosságnak. Első lépésként az oktatási intézményeken keresztül biztosítsák ezek hozzáférhetőségét - szorgalmazták.

Hangsúlyozták, hogy a védekezés legfontosabb pillére a védőoltás. Ezért ahhoz, hogy minél több Magyarországon élő ember minél előbb beoltassa magát, az ismétlő oltást is beleértve, sürgetik, hogy - az időpontfoglalás lehetőségét fenntartva -, a kormány szüntesse meg az előzetes regisztrációt.

"Ezek nélkül a lépések nélkül esélyünk sem lesz az újabb hullám kíméletlen pusztítását kivédeni" - vélekedtek, hozzátéve: számukra is "elkeserítő" újabb korlátozásokra támaszkodni, de most a magyar állampolgárok biztonságáért mégsem látnak más lehetőséget.

A közleményt a DK, a Jobbik, az LMP, a Magyar Liberális Párt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd politikusai, továbbá az ELEGY több képviselője írta alá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!