TV műsor

Koronavírus - MSZP: a kormány nem készült fel az országos tesztelésre

Koronavírus, 2020.11.20

A kormány nem készült fel az iskolákban, az óvodákban, a bölcsődékben, valamint az egészségügyben dolgozók koronavírus miatti, most induló rendszeres országos tesztelésre - közölte az MSZP országgyűlési képviselője pénteken.

Bangóné Borbély Ildikó a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, a kormányhivatalok csak egy november 17-én kiküldött levélben kezdték el felmérni a polgármestereken keresztül, kik tudnának segíteni a 191 ezer ember szűrésében.

A képviselő szerint az influenza elleni oltáshoz hasonlóan a miniszterelnök megint úgy jelentett be egy intézkedést, hogy nem biztosították az ahhoz szükséges feltételeket.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta azt is, a kormány most azoktól az önkormányzatoktól kér segítséget, amelyekkel szemben egy éve hadjáratot folytat.

A harc helyett ideje lenne annak, hogy a kormány partnernek tekintse az önkormányzatokat - hangoztatta.

Szóvá tette, hogy az országos szűrés nem vonatkozik az iskolák technikai alkalmazottaira és a digitális oktatásban résztvevő pedagógusokra, akik a diákok felzárkóztatása, érettségire történő felkészítése miatt bejárhatnak az iskolákba.

Értelmezése szerint a háziorvosoktól is elvárnák, hogy vegyenek részt a szűrésben, holott most is üres 522 praxis, ezért nem megengedhető, hogy fertőzésnek tegyék ki a háziorvosokat.

Elmondta, az egyik legjobb védekezés a teljes lakosság szűrése lenne. A kormány azonban hosszú hónapokig nem tett semmit, a fideszes képviselőknek ugyanis fontosabb volt nyáron "adriázni, jachtozni, balatonozni, az alaptörvény és a választási törvény módosítását előkészíteni", mint felkészülni a járvány második hullámára - mondta.

Arra szólított fel, a kormány teremtse meg a biztonságos, akadálymentes és rendszeres szűrés feltételeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!