Koronavírus - MSZP: fideszes nem a SZÉP-kártya szabályainak egyszerűsítésére

Koronavírus, 2021.03.02

Leszavazta az Országgyűlés gazdasági bizottságának kormánypárti többsége azt a szocialista javaslatot, amely alapján élelmiszervásárlásra is fel lehetett volna használni a SZÉP-kártya alszámláin lévő összeget - közölte az MSZP országgyűlési képviselője kedden.

Szakács László a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, a koronavírus-járvány miatt már tavaly is nehéz volt elkölteni a SZÉP-kártyán található pénzeket, ezért kezdeményezték a felhasználás szabályainak könnyítését.

Hozzátette: azt javasolták, hogy a kártya három "zsebe", a szálláshely, a vendéglátás és a szabadidő alszámla között legyen átjárás, a felhasználó - aki megkapta a pénzt - dönthesse el, mire fordítja az összeget, és akár élelmiszervásárlásra is költhesse.

Szerinte a javaslatuk a gazdaságnak is jót tett volna, hiszen "pénzt pumpált volna" bele.

Hozzátette: kezdeményezték azt is, hogy a kártyán két évnél régebb óta lévő, fel nem használt összegek után ne kelljen 3 százalékos szolgáltatási díjat fizetni.

Szakács László elmondta, a bizottság kormánypárti elnöke azzal utasította el a javaslatot, hogy az teljesen szembemegy a kormány politikájával.

Megismételte további javaslataikat is: növeljék az álláskeresési járadék időtartamát és összegét, a koronavírussal megfertőződötteknek pedig járjon százszázalékos táppénz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!