TV műsor

Koronavírus - Munkában maradhatnak a védekezéshez kölcsönadott gépjárművek a kórházaknál

Koronavírus, 2021.05.10

Munkában maradhatnak a járványügyi védekezéshez kölcsönadott gépjárművek a kórházaknál és a mentőszolgálatnál, miután a segítséget korábban felajánló két cég - a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) kérésére - május végéig meghosszabbította az ingyenes bérbeadást.

Koronavírus - Munkában maradhatnak a védekezéshez kölcsönadott gépjárművek a kórházaknál Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az összefogást megköszönve arra hívta fel a figyelmet, hogy az adatok ugyan javulnak, de az egészségügyben dolgozók munkája még mindig rendkívül feszített.

Az államtitkár arra kért mindenkit, hogy oltassa be magát. Azt hangoztatta, az ország elsöprő többsége támogatta a járvány leküzdése elleni összefogást, ugyanakkor sajnálja, hogy ebben nem vett részt a politikai baloldal. Mint mondta, ideje lenne, hogy ők is részt vegyenek az összefogásban és bocsánatot kérjenek a "sok-sok ármánykodásért".

A járvány elleni védekezéshez a Porsche Hungaria Kft. és a Mercarius Kft. ajánlott fel még decemberben tíz Volkswagen Jetta típusú gépjárművet az NHKT számára, ezt a felajánlást később három hónappal meghosszabbították.

Soltész Miklós emlékeztetett arra, hogy az NHKT az elmúlt évben 67 gépjárművet tudott biztosítani különböző támogatóknak köszönhetően az egészségügy számára; orvosoknak, ápolóknak, mentőknek, valamint azoknak a fiataloknak, akik önkéntesként segítették a járvány elleni védekezést. Hozzátette: a "leghosszabban kitartó" támogatást a Porsche Hungaria Kft.-től kapták.

Velkey György, - a felajánlással élő egyik intézmény - a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója azt mondta, az elmúlt bő év mindenkit megtanított arra, hogy egymásra vagyunk utalva, és kiderült az is, hogy az egészségügyben és a gazdaságban dolgozók a járvány idején ugyanazért küzdenek együtt: a betegek ellátásáért.

Velkey György a többi kórház nevében is megköszönve a segítséget arról beszélt, hogy a gépkocsikat egyebek mellett tesztek, oltóanyagok, valamint egészségügyi felszerelések szállítására használják.

Koleszár Róbert, a Mercarius ügyvezető igazgatója és Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója is a társadalmi szerepvállalás fontosságát hangsúlyozta a járvány elleni védekezés idején. Koleszár Róbert azt közölte, a védekezést azzal segítették, amiben ők a legjobbak: a térítésmentesen biztosított gépkocsikhoz teljes körű flottaszolgáltatást nyújtottak a mentőszolgálatnak, valamint budapesti és vidéki kórházaknak.

Németh Balázs különleges kooperációnak mondta a nagy nemzetközi multinacionális cég, a kormányzati szerv és a magyar tulajdonú flottakezelő cég közötti együttműködést. Emlékeztetett arra, hogy a járvány kezdete óta csaknem harminc autót biztosítottak az egészségügy frontvonalában és hátterében dolgozók számára, továbbá ózonos fertőtlenítő gépeket is vásároltak.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Koronavírus - Munkában maradhatnak a védekezéshez kölcsönadott gépjárművek a kórházaknál Koronavírus - Munkában maradhatnak a védekezéshez kölcsönadott gépjárművek a kórházaknál Koronavírus - Munkában maradhatnak a védekezéshez kölcsönadott gépjárművek a kórházaknál
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!