Koronavírus - Négy és fél millió adag vakcinát rendeltek a palesztinok

Koronavírus, 2021.04.20

Négy és fél millió dózis Pfizer/BioNTech és Szputnyik V vakcinát rendeltek a palesztinok a Pfizer gyógyszergyártótól és Oroszországtól - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

A Palesztin Hatóság (PH) bejelentette, hogy több, mint 27,5 millió dollárt (mintegy 8 és negyed milliárd forintot) költenek a vakcinák beszerzésére. Az oltóanyagot hamarosan kiszállítják, de a szállítmányok megérkezésének pontos időpontját nem nevezték meg Rámalláhban.

A palesztinok lakta területeken, Ciszjordániában és a Gázai övezetben eddig mintegy százezer palesztint oltottak be a palesztinoknak külföldről küldött vakcinával.

Emellett az izraeli hatóságok is oltottak további mintegy százhúszezer, munkavállalási engedéllyel rendelkező olyan palesztint, aki bejár Izrael területére, vagy a ciszjordániai telepekre.

Miközben Izraelben a magas fokú átoltottság nyomán visszaszorulóban van a koronavírus-járvány, különösen súlyossá vált a helyzet a pandémia harmadik hulláma miatt a palesztin területeken, ahol teljesen megteltek a kórházak a vírusfertőzés okozta súlyos betegséggel, a Covid-19-cel és szövődményeivel kezeltekkel.

Az 1967-ben Jordániától elfoglalt Ciszjordániában mintegy 4 millió, az Egyiptomtól elfoglalt Gázai övezetben pedig körülbelül 2,3 millió palesztin él.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!