Koronavírus - Népegészségügyi központ: tovább csökkent az örökítőanyag szennyvízben mért koncentrációja

Koronavírus, 2024.02.29

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Koronavírus kép Azt írták, hogy az év 8. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben tovább csökkent.

A vizsgált városok közül enyhe emelkedő tendencia volt tapasztalható Békéscsabán, Győrben és Székesfehérváron, míg csökkenés az Észak-Pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Tatabányán, Zalaegerszegen és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs településeken (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) - írták.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Zalaegerszegen, Győrben, Tatabányán, a budapesti agglomeráció mintájában és Budapest északi részén az "alacsony", máshol a "mérsékelt" tartományba esik.

Közölték azt is, hogy a 8. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben országos átlagban csökkent. Az adott héten kilenc mintában volt jelen kimutatható mennyiségben a vírus örökítőanyaga.

Az aktuális eredmények alapján a következő hetekben az influenza esetszámok csökkenése várható - jegyezték meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!