TV műsor

Koronavírus - OGY - Házbizottság: a képviselők önként tartsák be a járványügyi szabályokat!

Koronavírus, 2020.09.18

    Budapest, 2020. szeptember 18., péntek (MTI) -A Házbizottság azt az állásfoglalást hozta, hogy az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók önkéntesen tartsák be az Országgyűlés Hivatala főigazgatója által korábban kiadott, a hivatali dolgozókra nézve kötelező járványügyi szabályokat - nyilatkozta a Ház sajtófőnöke a bizottság pénteki ülését követően az MTI-nek.

Szilágyi Zoltán közölte: a rendelkezés értelmében a beléptetést megelőzően az Országgyűlési Őrség mindenkinek megméri a testhőmérsékletét egy érintésmentes lázmérővel, és csak azt engedik be, akinél legfeljebb 37,2 fokot mérnek.

A belépés előtt mindenkinek fertőtlenítenie kell a kezét. Ehhez érintésmentes fertőtlenítő eszközöket helyeztek el a bejáratoknál.

Az épületekben kötelező a maszk viselése a többi között a mellékhelyiségekben, a liftekben, a folyosókon, a közösségi terekben, a büfékben vagy az éttermekben. Akkor is kötelező a maszk használata, ha az épületben több mint három ember részvételével tartanak megbeszélést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!