Koronavírus - Operatív törzs: az Országgyűlés megteremtette a lehetőseget a kormány számára a további hatékony védekezéshez

Koronavírus, 2021.02.23

A koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény hétfői elfogadásával az Országgyűlés megteremtette a jogi lehetőséget a kormány számára a további hatékony védekezésre - közölte a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes közölte: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 137, összesen pedig már 26 134 rendőri intézkedés történt.

Hétfőn 98-an szegték meg a tízezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 22 embert figyelmeztettek, 43-an kaptak helyszíni bírságot, 33 szabálysértőt feljelentettek - ismertette.

Szabálytalan maszkviselés miatt hétfőn tömegközlekedési eszközökön és a megállóhelyeken 12, üzletekben, bevásárlóközpontokban 27 ember ellen intézkedtek - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!