Koronavírus - Operatív törzs: már 12 állammal kötött megállapodást Magyarország a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról

Koronavírus, 2021.06.08

Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelő operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Védettségi igazolvány Kiss Róbert közölte: a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik ütemével összhangban folyamatosan változnak a Magyarországra történő beutazás szabályai.

A Magyarországra személyforgalomban történő beutazási korlátozások nem vonatkoznak arra az emberre - és a felügyelete alatt álló kiskorúra -, akinek olyan ország által kiállított védettségi igazolása van, amellyel Magyarország kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról, vagy amelynek a védettségi igazolását Magyarország egyoldalúan elismerte - mondta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert hozzátette: a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodások kiegészülnek a Ciprusi Köztársasággal kötött kétoldalú megállapodással.

Kiemelte: Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról, ebből három - a Horvát Köztársaság, a Szerb Köztársaság és a Szlovén Köztársaság - szomszédos ország.

Kiss Róbert bejelentette azt is, hogy legközelebb pénteken tart sajtótájékoztatót az operatív törzs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!