Koronavírus - Orbán: nagyságrendekkel nagyobb a nyugatinál a magyar egészségügyi kapacitás

Koronavírus, 2021.11.26

Nagyságrendekkel nagyobbak a nyugat-európaiaknál a Magyarországon járvány idején bevethető egészségügyi kapacitások - hangsúlyozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban A járvány egy nagy tanulság; ezeket a kapacitásokat minimum vésztartalékként a jövőben is életben kell tartanunk - tette hozzá a kormányfő.

Közölte, a helyzet kezeléséhez szükséges eszközök rendelkezésre állnak, ágy, lélegeztetőgép, vakcina, orvosság van, minden az emberfeletti és kitartó munkát végző orvosok és ápolók hősiességén múlik. A védekezéshez rendelkezésre áll elég ember, de vezényelni kell őket. Ki nem nyitott járványkórház is van - fűzte hozzá.

Orbán Viktor megemlítette, hogy az ágazatban az utóbbi évek során jelentős béremeléseket hajtott végre a kormányzat. Ez "így sem elég, sokról meg végképp ne beszéljünk", de ezek a komoly lépések jelzik az egészségügyben dolgozóknak, hogy "az ország velük van" - mondta.
(MTI)

Címkék

Orbán Viktor

Galériánk

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!