TV műsor

Koronavírus - Párbeszéd: a kormány haladéktalanul kezdje meg a pedagógusok oltását!

Koronavírus, 2021.02.26

A kormány hozza előre a tavaszi szünetet az iskolákban, és haladéktalanul kezdje meg a pedagógusok oltását! - sürgette pénteken közzétett közleményében Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus kifejtette: a járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, naponta több ezer új fertőzöttet regisztrálnak, a halálos áldozatok száma is tartósan meghaladja a napi 100 főt, ezért sürgősen cselekedni kell; ennek egyik legfontosabb lépése lenne a tavaszi szünet előrehozása, hiszen a fertőzések száma drasztikusan megugrott a gyerekeknél is, naponta zárnak be osztályok, iskolák és óvodai, bölcsődei csoportok. Egy átmeneti iskolai szünet lefékezné a vírus terjedését az egész társadalomban, és időt adna az oktatásban dolgozók beoltására - tette hozzá.

Emlékeztetett: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is a kormányfőhöz fordult, hogy zárja be az iskolákat. Az uniós tagállamok túlnyomó többségében a pedagógusok az oltási terv részét képezik, érthetetlen, hogy Magyarországon miként maradhattak ki a kormány "elfuserált" oltási tervében meghatározott, kiemelten védendő csoportokból - fűzte hozzá.

Itt az ideje, hogy a tavaszi szünet előrehozásával egy időben megkezdődjön a tanárok koronavírus elleni oltása. Az intézmények újbóli megnyitása és a biztonság megteremtése csak akkor valósulhat meg, ha minden pedagógus - az óvodapedagógusok és kisgyermeknevelők is - és az összes, oktatásban dolgozó megkaphatja végre az oltást - áll Tordai Bence közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!