TV műsor

Koronavírus - Párbeszéd: a kormány kérjen bocsánatot az emberek megtévesztéséért!

Koronavírus, 2021.07.16

A Párbeszéd felszólította a kormányt pénteken, hogy kérjen bocsánatot a Sinopharm-vakcina "szakmai protokollt mellőző bevezetése" és az emberek megtévesztése miatt.

A párt frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "kicsit szemérmesen, a tényeket kicsit elhallgatva, de mégiscsak beismerte" a rádióban, hogy egy nagyon fontos kérdésben igaza van Karácsony Gergely főpolgármesternek és az ellenzéknek, valóban meg kell vizsgálni a koronavírus-elleni harmadik oltás bevezetésének lehetőségét.

Burány Sándor azt mondta, hogy a Sinopharm-vakcina használatát Magyarországon nem egy orvosokból álló szakértői testület, nem az Európai Gyógyszerügynökség, hanem Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter engedélyezte "politikai okokból".

A képviselő hozzátette: a vakcinát korábban sehol nem adták be hatvanévesnél idősebb embereknek, a kormány azonban pont a 65 év felettiek körében kezdte bevezetni, akikre gyakorlatilag nyomást gyakorolt, "mondván, ne válogassunk a vakcinák között".

Amikor az ellenzéki politikusok a szakértők aggályaira hivatkozva kérték, szűréssel állapítsák meg, hogy a vakcina kellő védettséget nyújt-e, akkor a kormány oltásellenességgel vádolta őket - emlékeztetett a frakcióvezető-helyettes.

Az ügyben Magyarországon nem a kabinet végzett vizsgálatokat, hanem egyes nagyvállalatok, a Semmelweis Egyetem, illetve a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat. Sem az egyetem, sem az önkormányzat vizsgálata nem adott megnyugtató választ a kételyekre, sőt éppen azt mutatta, hogy a hatvan év felettiek esetében a Sinopharm-vakcina hatékonysága jóval gyengébb, mint bármelyik más oltásé - közölte.

A kormánynak be kell ismerni, és vállalni kell a felelősséget, de erre nem hajlandó - jelentette ki Burány Sándor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!