Koronavírus - Romlott az amerikai iskolások olvasási és számolási képessége a járvány idején

Koronavírus, 2022.09.02

Drámaian romlott az amerikai iskolások teljesítménye a matematika és az olvasás területén a koronavírus-járvány két évében - állapítja meg egy felmérés, amelynek előzetes eredményeit a szövetségi oktatási minisztérium publikálta.

Az adatok szerint a 9 évesek átlagos olvasási képessége 5 ponttal romlott 2020 óta, ami 30 éve a legnagyobb mértékű visszaesés. A matematikai átlagteljesítmény két év alatt 7 pontot zuhant, ami a minisztérium (DOE) közleménye szerint a Nemzeti Oktatásstatisztikai Központ (NCES) felméréseinek történetében az első visszaesés. A romló teljesítmény a diákok minden csoportjára érvényes, de a legnagyobb visszaesést a már korábban is gyengébben teljesítő diákoknál mérték.

A központ ügyvezetője, Daniel McGrath az adatokkal kapcsolatban elmondta, az oktatáskutatás 50 éves történetében a mostani volt az egy vizsgálati időszak alatti legsúlyosabb visszaesés: a gyerekek teljesítményének átlaga nagyjából a két évtizeddel ezelőtti szintre került vissza.

Az Egyesült Államok egészében tervezett egységes kutatás még nem zárult le, a mostani adatok azonban bepillantást engednek a koronavírus-járvány hatásaiba.

A részletes elemzést idén az év későbbi hónapjaiban adják ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!