Koronavírus - Segítséget követel a bajbajutottaknak az MSZP

Koronavírus, 2021.03.04

Hatékony koronavírus-járvány elleni védekezést, a bajbajutottak megsegítését sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A nap folyamán bejelentett szigorításokat elkerülhetetlennek nevezve Harangozó Tamás szorgalmazta, hogy a gyerekeikkel az óvodák, iskolák bezárása miatt otthon maradni kényszerülő szülők jövedelemkiesés vagy bármilyen más hátrány elszenvedése nélkül lehessenek távol munkahelyüktől. Minden gyermeket nevelő családnak biztosítani kell a digitális oktatásban való részvételhez szükséges eszközöket és be kell vonni a közmédiát a távoktatásba - vélekedett.

Harangozó Tamás hangsúlyozta, a mindennapi meleg ételt is biztosítani kell a gyerekeknek, hiszen sokan csak az iskolában jutnak ehhez hozzá, majd megismételte az MSZP azon álláspontját, hogy a kialakult helyzet miatt idén csak az írásbeli érettségi vizsgát tartsák meg.

A szocialista politikus sürgette, hogy az "eddig is kevés, hónapokig csúszó bértámogatás" mellé azonnal hívják le az uniós támogatásokat. Szerinte e nélkül tömeges elbocsátások várhatóak. Megismételte azon tavaly novemberi felvetésüket, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt kapjanak százszázalékos táppénzt a koronavírus-fertőzöttek.

Harangozó Tamás szükségesnek nevezte "az ország mindennapi működtetésében részt vevők" azonnali beoltását, szorgalmazva azt is, hogy a kormány fejezze be az önkormányzatokkal vívott "politikai bozótharcot".

Sürgette, hogy tárgyaljanak - akár egyenként - az egészségügy "erőszakos átalakítása" miatt a pályát elhagyó ötezernél több emberrel.

Ha a kormány nem akarja magát teljesen nevetségessé tenni, akkor még a mai napon jelentsék be a kaszinók bezárását - szólított fel a szocialista politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!