Koronavírus - Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés

Koronavírus, 2021.06.18

Spanyolországban június 26-tól megszűnik a szabadtéri maszkviselés kötelezettsége - jelentette be Pedro Sánchez kormányfő pénteken Barcelonában.

A miniszterelnök elmondta: a kormány jövő csütörtökön, rendkívüli ülésen fogadja el a maszkviselés szabályait módosító határozatot.

Spanyolország településeinek utcáin tavaly július óta kötelező a szájat és orrot elfedő maszkot hordani. Az elmúlt hetekben egyre több spanyol tartomány szorgalmazta a központi kormánynál, hogy oldja fel ezt a korlátozást a fertőzés terjedésének csökkenése és az oltási kampány előrehaladása miatt.

Az egészségügyi minisztérium legutóbbi, csütörtökön közzétett jelentése szerint egy nap alatt mintegy négyezer új koronavírusos esetet regisztráltak. Két hét átlagában százezer emberből 97 az új fertőzött az országban. A járvány kezdete óta 3,7 millióan kapták el igazoltan a koronavírus-fertőzést.

Az elmúlt egy hétben 70-en hunytak el a fertőzöttek közül, a vírus eddig több mint 80 ezer ember halálát okozta. A 17 tartomány közül négyben, Extremadurában, Murciában, Navarrában és La Riojában legalább egy hete nem követelt emberéletet a járvány.

Spanyolországba eddig 37,6 millió adag oltóanyag érkezett az európai engedéllyel rendelkező gyártóktól. A lakosság 47 százalékát, 22,3 millió embert oltottak be a vakcina első dózisával. A gyártó által előírt összes adagot 28,7 százalék, vagyis 13,6 millióan kapták meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!