Koronavírus - Szerbiában megszüntették a határátlépéssel kapcsolatos összes korlátozást

Koronavírus, 2022.05.03

Szerbiában keddtől megszűnt minden olyan intézkedés, amely az országba történő belépésre vonatkozik a koronavírussal összefüggésben, azaz bármely országból érkező bármilyen állampolgár negatív teszt vagy oltási igazolás nélkül léphet be Szerbiába.

A belépéskor történő oltási igazolás vagy negatív koronavírusteszt felmutatási kötelezettségét korábban a szerb és az uniós állampolgárok esetében szüntették meg, illetve azt is figyelembe vették, hogy milyen a járványhelyzet abban az országban, ahonnan az utazó érkezett.

Szerbiában korábban már jelentősen enyhítettek a koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedéseken, a maszkviselés zárt térben viszont még mindig ajánlott, az egészségügyi intézményekben pedig kötelező.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában keddre 396-tal 2 007 091-re, Koszovóban tízzel 228 083-ra, Montenegróban pedig 46-tal 235 292-re növekedett. Észak-Macedóniában a járvány kezdete óta 309 571, Bosznia-Hercegovinában pedig 377 087 fertőzöttet regisztráltak.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában hárommal 16 002-re nőtt. Koszovóban és Montenegróban nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így a halottak száma előbbi helyen 3138, utóbbi országban pedig 2715 maradt. Észak-Macedónia és Bosznia-Hercegovina nem közölt adatokat arról, hogy mennyien haltak meg az utóbbi 24 órában, az összesítés szerint a járvány kezdete óta a koronavírus-fertőzés következtében Észak-Macedóniában 9280-an, Bosznia-Hercegovinában pedig 15 765-en vesztették életüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!