Koronavírus - Szerbiában várhatóan csak az alsósok indulnak iskolába szeptemberben

Koronavírus, 2020.08.10

Szeptember elsején biztosan elkezdődik a tanév, a tervek szerint azonban - a koronavírus-járvány megfékezés érdekében - egyelőre csak az általános iskolák alsóbb osztályainak diákjai járnak majd órákra. A felsőbb osztályosok, illetve a középiskolások felváltva járnak majd iskolába, és tanulnak otthon a virtuális oktatás lehetőségeit kihasználva - közölték az illetékesek.

Szerbiában vasárnapról hétfőre 27 863-ról 28 099-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Vasárnap kilenc újabb halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel a halottak száma 641-re emelkedett. Koszovóban egy nap alatt 10 059-ről 10 247-re nőtt az azonosított fertőzöttek és tizenkettővel 327-re a halálos áldozatok száma. Hiány alakult ki a koronavírus-fertőzöttek kezelésére használt gyógyszerekből a kis, balkáni államban, és egyelőre nem lehet tudni, mikor lesznek kaphatók ismét ezek a gyógyszerek.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 11 754-ről 11 839-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Vasárnap négy halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, amivel a halottak száma 527-re nőtt. Az illetékesek közölték, hogy az utóbbi napokban jelentősen csökkent a napi új fertőzöttek száma, ami az elővigyázatossági intézkedések betartásának köszönhető. A statisztikák azt mutatják, hogy az idősebbek nagyon vigyáznak magukra, ám a fiatalok még mindig figyelmetlenek és gyakran felelőtlenül vesznek részt tömegesebb rendezvényeken, házibulikon.

Montenegróban hétfőre 3588-ról 3618-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában kettő halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 64-re nőtt. A miniszterelnök közölte, hogy a kormány biztosította a szükséges eszközöket ahhoz, hogy a járvány gazdaságot sújtó hatásai ellenére se kelljen csökkenteni a nyugdíjakat és a közszférában dolgozók béreit.

Bosznia-Hercegovinában vasárnapról hétfőre 14 085-ről 14 318-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és öten haltak bele a Covid-19-betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 405-re emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!