Koronavírus - Szlovéniában minden ötödik vírusteszt pozitív eredményt hozott

Koronavírus, 2020.10.18

Szlovéniában minden ötödik koronavírus-teszt pozitív eredményt hozott szombaton, eddig a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek aránya a tesztekhez képest - derült ki a válságkabinet vasárnapi jelentéséből.

Jelko Kacin kormányszóvivő Twitter-oldalán azt írta: az, hogy kevesebb tesztelést végeztek szombaton, nem jelenti azt, hogy a vírus kevésbé terjed. A pénteki 16 százalékhoz képest szombaton 19,20 százalék volt a pozitív eredmények aránya - tette hozzá.

A kormány által vasárnap közzétett adatok szerint szombaton 726-tal 15 142-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Pénteken rekordszámú, 898 esetről számoltak be. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 191-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 265-en vannak kórházban, közülük 49-et ápolnak intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban egy nap alatt, vasárnapra 819-cel nőtt és elérte a 25 580-at az azonosított fertőzöttek száma. Nyolc ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 363-ra nőtt. Kórházban ápolnak 548 beteget, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!