Koronavírus - Távmunkát rendelt el a szövetségi kormányapparátusnál az orosz miniszterelnök

Koronavírus, 2022.01.21

A távmunkára való, lehető legnagyobb mértékű átállást rendelte el a szövetségi kormányapparátusnál és területi alárendelt szerveinél pénteken a koronavírus okozta Covid-19-járvány gyors terjedése miatt Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök, miközben az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma abszolút rekordot döntött és megközelítette az 50 ezret az országban.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kijelentette, hogy az elnöki adminisztrációban a távmunkára való teljes átállás nem lehetséges, de a járványügyi kockázatokat minimalizálni fogják. Az egészségügyi minisztérium felszólított a nyilvános helyek látogatásának minimalizálására.

Az esetszámok megnövekedése miatt Szentpéterváron felfüggesztették a rutinszerű orvosi ellátást és szűrővizsgálatokat. A Covid-19 kivételével valamennyi betegség elleni oltást felfüggesztik. A városban észlelt új fertőzöttek napi száma 5922-vel minden eddigi rekordot megdöntött, de előrejelzések szerint elérheti akár napi 10 ezret is.

Eközben a járvány kezdete óta nem tapasztalt mértékben, 49 513-mal 10 987 774-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A halálozásoké 692-vel 324 752-re nőtt. A Rosszija 1 csatorna híradója szerint az esetszám növekedése ellenére sem a kórházban ápolt betegek, sem a napi halálesetek száma nem emelkedett. Alekszandr Lukasov, a moszkvai Szecsenov Orvosi Egyetem parazitológiai és járványügyi igazgatója kijelentette, hogy az omikron vírusmutáns esetén a halálozási arány durva becslések szerint ötször-tízszer kevesebb, mint a SARS-CoV-2 más változatai esetében. A szakértő ugyanakkor nem zárta ki, hogy a delta változat visszatérhet az Oroszországban meghatározóvá váló omikron hulláma után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!