Koronavírus - Ukrajnában már több mint 35 ezren haltak bele a betegségbe

Koronavírus, 2021.04.06

Ukrajnában keddre ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, 13 ezer fölötti új beteget regisztráltak - ami több mint háromezerrel haladja meg a megelőző napit -, megint sokan, 430-an haltak bele a betegségbe, velük együtt a járvány tavaly márciusi kezdete óta az elhunytak száma meghaladta a 35 ezret.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 13 276 új esettel 1 769 164-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A járvány tavaly márciusi kitörése óta az eddigi legmagasabb napi növekményt, 20 341 új fertőzöttet múlt pénteken jegyezték fel. Az elhunytaké vasárnap a 430 újabb áldozattal 35 017-re emelkedett. Eddig 1 362 379-en gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont több mint 2,6 ezerrel 371 768-ra emelkedett.

Kórházba az elmúlt napban a korábbiakhoz képest kevesebb, 2545 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, számuk a megelőző napon 3275, azt megelőzően pedig napokon át ötezer fölötti volt.

A legtöbb új beteget, 1436-ot ezúttal a déli országrészben lévő Odessza megyében jegyezték fel. Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban Vitalij Klicsko polgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma 1432 új beteggel meghaladta a 169 ezret, az elhunytaké 39-cel 3656-ra nőtt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján közölte, hogy az elmúlt hétben a megelőző héthez képest nőtt az újonnan azonosított fertőzöttek és az elhunytak száma - utóbbi négyszázzal haladta meg a megelőző periódust. Az oxigénellátó berendezéssel felszerelt kórházi ágyak lefoglaltsága átlagosan 58 százalékos az országban. E tekintetben a legrosszabb a helyzet a fővárosban, Kijevben. Hozzátette, hogy 67 ezer ilyen kórházi ágy van az országban, számukat tovább bővíteni már nem tudják. Közölte még, hogy jelenleg több mint 47 ezer beteget ápolnak.

Az oltási kampánnyal kapcsolatban kijelentette: tárcája fel kívánja gyorsítani és szeretné elérni, hogy az év végéig a felnőtt lakosság 60-70 százaléka védetté váljon a koronavírussal szemben. Előző nap egy tévéműsorban közölte, hogy május végéig a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül legalább 1,7 millió dózis különböző gyártású vakcina érkezésére számítanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!