TV műsor

Koronavírus - Ukrajnában megint ezer fölötti új fertőzöttet regisztráltak

Koronavírus, 2020.08.04

Nem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, megint ezer fölötti lett az egy nap alatt azonosított betegek száma, velük együtt az eddig igazolt fertőzötteké már meghaladta a 74 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által kedden közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.

Az elmúlt napban a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma 1061 új esettel 74 219-re nőtt, az elhunytaké pedig 26 újabb halálos áldozattal 1764-re, miközben eddig 40 613-an gyógyultak meg, közülük előző nap 737-en. Ukrajnában egy hete - a vasárnapot leszámítva - folyamatosan ezer fölötti az újonnan azonosított fertőzöttek száma. A járvány kitörése óta az eddigi legmagasabb napi növekményt, 1197-et múlt szerdán regisztrálták.

A legtöbb új beteget, 146-ot ismét az ország legfertőzöttebb régiójából, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből, a második legtöbbet, 143-at pedig a keleti országrészben lévő Harkiv megyéből jelentették. Lviv megyében az igazolt fertőzöttek száma már meghaladta a tízezret, az elhunytaké pedig hat újabb áldozattal 273-ra nőtt.

Az ország második legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben előző nap szintén sok új beteget, 108-at jegyeztek fel. Kijevben eddig 8662 fertőzöttet azonosítottak, az elhunytak száma három újabb halálesettel 138-ra nőtt, míg a gyógyultaké 3044.

Kárpátalján előző nap négy haláleset történt. Velük együtt a betegségben elhunytak száma 206-ra emelkedett, az igazolt fertőzötteké a megyében elérte az 5384-et, közülük eddig 2130-an győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter hozzáfűzte, hogy az elmúlt napban 250 Covid-19-beteget kellett kórházba szállítani az országban.

Az egészségügyi alkalmazottak közül újabb 66 kapta el a vírust, közülük már 8865 fertőződött meg a járvány kitörése óta.

Előző nap 29 542 tesztet végeztek el az országban, ebből 14 140 PCR-tesztet és 15 102 antitestszűrést.

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a tárcánál már készülnek a koronavírus-járvány második hullámára, amely becslésük szerint októbertől várható az országban, együtt az influenza és egyéb felső légúti megbetegedések jelentkezésével. Ez utóbbinak a járványidőszaka általában októbertől áprilisig tart Ukrajnában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!