Koronavírus - Varga Judit: képmutató a nyugati kettős mérce

Koronavírus, 2021.04.22

A képmutató nyugati kettős mérce miatt szólalt fel Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Varga Judit igazságügyi miniszter A "Kettős mérce Berlinből" című bejegyzésében azt írta: Angela Merkel német kancellár egy szerdai panelbeszélgetésben Manfred Weberrel az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakcióvezetőjével együtt bírálta azokat az országokat, amelyek az Európai Gyógyszerügynökség lassú és átláthatatlan ellenőrzését megelégelve engedélyeztek keleti vakcinákat.

Varga Judit kiemelte: el is tekintve attól a ténytől, hogy a keleti vakcinák - amelyeket a legjobb magyar szakemberek vizsgáltak - ugyanolyan hatékonyak és biztonságosak, mint nyugati társaik, akkor sem lehet megfeledkezni arról, hogy márciusban még maga Angela Merkel mondta: ha nem lesz európai szintű Szputnyik vakcina beszerzés, "Németország a maga útját járja majd" - idézte a kancellár szavait a miniszter.

"Hogy is van ez? Magyarország nem járhatja a saját útját, csak Németország?" - tette fel a kérdést Varga Judit, aki szerint "az igazán nagy csavar a történetben", hogy csütörtökön Michael Kretschmer CDU-s szász miniszterelnök oroszországi látogatása során bejelentette: Németország a nyár folyamán 30 millió dózis Szputnyik V oltóanyag vásárlását tervezi.

Mindeközben a magyar lakosság több mint egyharmada már megkapta a koronavírus elleni vakcina legalább első adagját - emelte ki a miniszter, megjegyezve: ez nem sikerülhetett volna, "ha Brüsszelre várunk".

A magyar vakcinabeszerzés sikerességét igazolja, hogy egyre több tagállam, így Németország is nyit a keleti oltóanyagok felé. A képmutató nyugati kettős mércén pedig elég csak mosolyognunk - írta Varga Judit.
(MTI)

Címkék

Varga Judit
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!